Δώστε την ευκαιρία όχι μόνο στον εαυτό σας αλλά και στο παιδί σας να ζήσει την συναρπαστική εμπειρία της yoga με ένα διασκεδαστικό, ασφαλές τρόπο με όχημα το δημιουργικό παιχνίδι.

Τα παιδιά που ασχολούνται συστηματικά με τη yoga έχουν πολλαπλά οφέλη:

Η yoga μας διδάσκει το σώμα μας

Όταν ασκούμαστε στις θέσεις (asanas), μαθαίνουμε να κινούμαστε ελεύθερα, συνειδητά και πιο εύκολα. Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν όλους τους μυς του σώματος με ένα νέο τρόπο.

Είτε η θέση είναι όρθια, καθιστή ή ξαπλωμένη, θα ενεργοποιήσει συγκεκριμένη ομάδα μυών και θα βοηθήσει παράλληλα το παιδί να αποκτήσει επίγνωση των δυνατοτήτων του σώματός του καθώς σταδιακά θα ενισχύεται η σωματική ευεξία και η σωματική του αντοχή και δύναμη. Με την πρακτική στη βαθειά και με επίγνωση αναπνοή (pranayama), το παιδί μαθαίνει να αναπνέει καλύτερα, να ηρεμεί ή και να προωθεί ενέργεια στο σώμα του

Η yoga μας διδάσκει πώς να ησυχάζουμε το νου.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής τα παιδιά ενθαρρύνονται να καθαρίσουν το μυαλό τους από σκέψεις και να επικεντρωθούν στην επίτευξη της άσκησης . Μελέτες αναφέρουν ότι ως αποτέλεσμα αυτής της εστίασης, τα παιδιά σταδιακά επικεντρώνονται και συγκεντρώνονται στο σχολείο καλύτερα και οι βαθμοί τους βελτιώνονται.

Η yoga μας διδάσκει ισορροπία και επιδεξιότητα

Κατά την πρακτική ανακαλύπτουμε την ανάγκη για ισορροπία στη ζωή μας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ίσο τέντωμα της αριστερής και δεξιάς πλευράς μας ή να βεβαιωθούμε ότι έχουμε αντισταθμίσει – εξισορροπήσει τον χρόνο που είμαστε απασχολημένοι με ίσο χρόνο γαλήνης και χαλάρωσης. Ακόμα κι όταν ένα παιδί δυσκολεύεται να ισορροπήσει στο ένα πόδι, βελτιώνει την ψυχική και την σωματική του ισορροπία παραμένοντας ήρεμο όταν πέφτει και όταν σηκώνεται για να προσπαθήσει ξανά. Ο συντονισμός των κινήσεων που απαιτούνται κατά την πρακτική προάγει επίσης τη συνολική επιδεξιότητα του.

Η yoga μας διδάσκει να φροντίζουμε τον εαυτό μας

Η yoga είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βάλουμε τον εαυτό μας σε κίνηση και να αισθανθούμε πιο υγιείς σωματικά, ψυχικά και νοητικά. Δεδομένου ότι ο σύγχρονος κόσμος κινείται πολύ γρήγορα για τα παιδιά, δεν είναι δύσκολο να αισθανθούν πίεση (προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική). προκειμένου να συμβαδίσουν με όλους γύρω τους. H Yoga λειτουργεί σαν βαλβίδα απελευθέρωσης, μειώνει την πίεση, καλλιεργεί το σώμα, το νου, το πνεύμα, να είναι ελαστικά και ευρηματικά.

Οι γονείς συχνά παρατηρούν τα οφέλη της Yoga στα παιδιά τους αλλά οι καλύτεροι κριτές είναι τα ίδια τα παιδιά. Παιδιά που έχουν κάνει yoga αναφέρουν σε γονείς και δασκάλους ότι μπορούν και συγκεντρώνονται καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρα, επικεντρώνονται ευκολότερα στις δραστηριότητές τους και δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή στα καθήκοντά τους – όλα τα καλύτερα .