Ρόζα Ποιμενίδου Mahanraj Kaur

Προέρχομαι από τον χρηματοοικονομικό τομέα με σπουδές στα οικονομικά. Ωστόσο τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής μου, γνωρίζοντας τη Yoga μέσα από σπουδαίους δασκάλους, η ζωή μου μεταμορφώθηκε εντελώς. Θέλοντας αρχικά να εμβαθύνω τις γνώσεις μου και να προχωρήσω την μαθητεία μου, παρακολούθησα:

 • το 2010, τo εκπαιδευτικό Hatha Yoga Teacher Training 200 ωρών, στο Atman Asana Yoga Studio.
 • το 2012, το εκπαιδευτικό Pilates Teacher Training με τον Πάνο Μπαλατσινό στη σχολή Base Training.
 • το 2014, το Teacher Training and Workshop «The Inner Tradition of Yoga» 18 ωρών, με τον Michael Stone, στο Athens Yoga Center, όπως επίσης παρακολούθησα και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Eddie Stern.
 • το 2015, το εκπαιδευτικό Ashtanga Yoga Teacher Training 120 ωρών (Primary Series) με τη Χριστίνα Καρυτινού.
 • το 2016, το διεθνές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Kundalini Yoga «The Aquarian Teacher Level 1 RYT220» έτσι όπως διδάχθηκε από τον Yogi Bhajan, πιστοποιημένο από το Kundalini Research Institute. Το 2019, προχώρησα στο Level 2, στην ενότητα «Conscious Communication» με την Amar Dev Μαρίνα Κτίστη και τη Siri Ram Kaur Khalsa.
 • το 2022, το εκπαιδευτικό Ashtanga Yoga Teacher Training 120 ωρών (Intermediate Series) με την Χριστίνα Καρυτινού.
 • Το 2023, παρακολούθησα το 3ήμερο Ashtanga Workshop με τους David Robson και Jelena Vesić στο Chakra Yoga Shala.

Ο δρόμος προς την γνώση δε σταματά ποτέ, το ίδιο και η μαθητεία μου. Παράλληλα με την Yoga, μαθήτευσα και στο χώρο των Εναλλακτικών Θεραπειών.

 • ξεκινώντας από το 2008 – 2013 μυήθηκα και στους τρεις Βαθμούς του Reiki (Reiki Master Teacher) δίπλα στους δασκάλους μου Άννα Αποστολίδου – Ma Prem Bodha και R.Giovanni Ferretto.
 • ξεκινώντας από το 2009 – 2011 μυήθηκα από το Institute for Inner Studies στο Basic and Advanced Pranic Healing, στο Pranic Psychotherapy, στο Inner Teachings of Christianity και εν τέλει στο Arhatic Yoga Preparatory Level.
 • το 2011 – Στην Ακαδημία Πνευματικής Ανέλιξης ήρθα σε επαφή με την θεραπευτική ενέργεια της Ιόχρου Φλόγας και παρακολούθησα σχετικά σεμινάρια όπως: «Τεχνικές εφαρμογής της Ιόχρου Φλόγας – Συντονισμός 1, 2, 2.2 και 2.3» με την Αγγελική Ζαμπέλη.
 • το 2018, ολοκλήρωσα τους εκπαιδευτικούς κύκλους θεωρίας και πρακτικής στο Basic Hypnotherapy Level και στο Advanced Hypnotherapy Level.
 • από τον Μάρτιο του 2024 και για το επόμενο χρονικό διάστημα, εμβαθύνω ακόμα περισσότερο μέσα από τις σπουδές μου στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία – Level 7 (NCIP Accredited – Advanced Professional Diploma in Cognitive Behavioural Hypnotherapy.

Τον Φεβρουάριο του 2011 αποφάσισα να δημιουργήσω τον δικό μου χώρο στην Αμφιάλη Κερατσινίου, την Navasana Yoga Amfiali Shala. Διδάσκω δια ζώσης και διαδικτυακά με μεγάλη αγάπη, βοηθώ τους μαθητές μου και γίνομαι η γέφυρα για να περάσει ο καθένας απέναντι στον δρόμο της Αλήθειας, της Αναζήτησης, του Πνεύματος και της Αυτογνωσίας.

Όσο διδάσκω, δεν σταματώ να μαθητεύω δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους και να εξελίσσομαι στο ιερό μου μονοπάτι, μεταλαμπαδεύοντας την γνώση και τις διδασκαλίες με σεβασμό, πίστη και αγάπη!

 

Βαρβάρα Καλαποθάκου

Μετά από πολυετή εμπειρία στο χώρο του Aerobic, με κέρδισε η Yoga και το Mat, όπου διδάσκω με πάθος και αγάπη.

Στη Navasana Yoga Amfiali Shala, πραγματοποιούνται δύο επίπεδα.

Το Επίπεδο 1, αφορά μαθητές αρχάριου επιπέδου και άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, το Mat επιπέδου 1 απευθύνεται σε:

 • Αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν τη μέθοδο.
 • Άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα όπως: πόνους στις αρθρώσεις, στη μέση, στον αυχένα διαφόρων αιτιών. Άτομα με κοίλες, κύφωση, λόρδωση κ.α.
 • Άτομα μετά από χειρουργική επέμβαση ή τραυματισμό, όπου ο γιατρός τους τους έχει συστήσει ήπια άσκηση, καθώς ο στόχος είναι η αποκατάσταση.
 • Άτομα με περιορισμένη κινητικότητα λόγω χρόνιων νοσημάτων ή αυτοάνοσων νοσημάτων (σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α) ή μεταβολικών νοσημάτων (οστεοπόρωση).
 • Άτομα τα οποία επιζητούν έναν ήπιο τρόπο εξάσκησης.
 • Άτομα με αυξημένα κιλά όπου δεν επιθυμούν άσκηση με κραδασμούς και υψηλές εντάσεις, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν ενδυνάμωση και σταδιακή απώλεια βάρους.
 • Άτομα που μέσω της ήπιας άσκησης θέλουν να απελευθερωθούν από το άγχος και κατ’ επέκταση από τις σωματικές εντάσεις.
 • Εγκυμονούσες, καθώς είναι ένας ασφαλής τρόπος εξάσκησης και βοηθά σε σωματικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο, προσφέροντας μια άνετη και χωρίς πόνους εγκυμοσύνη.

Το Επίπεδο 2-3, αφορά μαθητές μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου. Σε κάθε περίπτωση τα μαθήματα προσαρμόζονται σύμφωνα με τις ανάγκες του τμήματος.

Τέλος, μέσα στο 2024, μυήθηκα στους δύο βαθμούς του συστήματος Φυσικής Θεραπείας Usui Reiki.

Namaste.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κωνσταντίνα Στάθη

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ με Mεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Υλικών.

Η επαφή μου με τη Yoga ξεκίνησε το 2011, όταν έκανα την πρώτη μου πρακτική στη Navasana Yoga Amfiali Shala, και γνώρισα τη δασκάλα μου Ρόζα Ποιμενίδου. Η ενέργεια κινήθηκε μέσα μου με ένα διαφορετικό τρόπο, ένιωσα να χορεύει το σώμα μου, ο νους μου και η ψυχή μου ταυτόχρονα! Ομολογώ πως η ίδια εκείνη ενέργεια με ανακινεί ολόκληρη κάθε φορά που κάνω Yoga! Αυτή η αίσθηση, βρίσκεται πάντα χαραγμένη στην καρδιά μου!

Πιο συγκεκριμένα:

 • Το 2020, ήρθε η εκπαίδευση 200 ωρών στη Hatha Yoga στο Atman Asana Yoga Studio από την υπέροχη Ειρήνη Ζιάκου. Από τότε, κάθε πρακτική είναι χαρά, φως και μοίρασμα όλων αυτών που τόσα χρόνια έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή μου.
 • Το 2023, εμβάθυνα ακόμα περισσότερο στην πρακτική μου και αποφάσισα να παρακολουθήσω το Εκπαιδευτικό της Yin Yoga με την Μπέττυ Παπαδοπούλου. Η Yin Yoga είναι μια πρακτική που μαλακώνει, ενυδατώνει και θεραπεύει όλο το φυσικό σώμα και πέρα από αυτό .. προσφέρει περισσότερη ευελιξία, απελευθέρωση και ουσιαστική θεραπεία σε όλα τα επίπεδα. Είναι ωφέλιμη, ανακουφιστική και μοναδική στο είδος της. Είναι ένα θεϊκό δώρο σταδιακής μεταμόρφωσης, όπου ο χωροχρόνος αγγίζει άλλες πτυχές του εαυτού μας και απολαμβάνουμε μια πρακτική με ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο εδώ και στο Τώρα μας.

Τα πρωινά μας είναι γεμάτα αναζωογονητικές και θεραπευτικές πρακτικές στη Navasana Yoga Amfiali Shala, ενώ παράλληλα κάνω ιδιαίτερα μαθήματα Yoga σε όποιον επιθυμεί προσωπική επαφή. Στόχος μου είναι να μεταλαμπαδεύσω όλο αυτό το ταξίδι της πρακτικής της Yoga, όλα τα δώρα, όλες τις αλλαγές, όλες τις μετουσιώσεις που μπορεί να προσφέρει κάθε Αναπνοή και κάθε Asana σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης Ύπαρξης.

Παράλληλα με την πρακτική μου στη Yoga, μαθήτευσα και στον χώρο των Εναλλακτικών Θεραπειών:

 • Γνώρισα τα οφέλη του Pranic Healing στο Rama Pranic Healing και Arhatic Yoga στο βασικό επίπεδο Arhatic Yoga.
 • Τέλος, έχω μυηθεί και στους τρεις βαθμούς του συστήματος Φυσικής Θεραπείας Usui Reiki Ryoho και το Νοέμβριο του 2022, ολοκλήρωσα το δεύτερο μέρος του τρίτου βαθμού, προχωρώντας στο τελικό πτυχίο ως Reiki Master Teacher. Πλέον δημιουργώ καινούριες ομάδες θεραπευτών. Το μοναδικό μονοπάτι του Reiki, μου άνοιξε τον δρόμο για την προσωπική μου διαδρομή

Προσφέρω συνεδρίες Reiki και Pranic Healing σε όποιον έχει την ανάγκη να καταπραΰνει το άγχος, την ένταση και τον πόνο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα, τη ζωή, την υγεία και την ψυχολογία του.

 

 

Τάνια Φύτρου Manpreet Shakti Kaur

Γεννήθηκα στην Αθήνα και κατάγομαι από τη μαγική Σαντορίνη, από το πιο ξακουστό ψηλότερο χωριό του νησιού, τον Πύργο Καλλίστης.

 • Μουσικές σπουδές με το Αρμόνιο και ιδιαίτερα το Δίσκαλο Αρμόνιο, στον Φίλιππο Νάκα. (1993-2002 και 2014-2015).
 • Σπουδές στη «Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων Σιβιτανίδειος» ως Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής (2007-2009 . Με εντυπωσιάζει αφάνταστα η μεταμορφωτική εξέλιξη του ανθρώπου μέσα από τη Διατροφή σε όλα τα επίπεδα.
 • Έπειτα, από το 2012 ξεκίνησα τις καλλιτεχνικές σπουδές μου στη Φωτογραφία και πήρα Υποτροφία στη Σχολή Φωτογραφίας «Orama Photography Studies» (2014-2017). Συνεχίζω σταθερά με σεμινάρια αναγνωρισμένων φωτογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό έως και σήμερα. Η Φωτογραφία είναι η ψυχοθεραπεία μου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μου.

Η Kundalini Yoga, μπήκε στη ζωή μου με έναν μυσταγωγικό τρόπο το 2012, σαν ένας ανεμοστρόβιλος αλλαγών και νέων ξεκινημάτων, ισοπεδώνοντας κομμάτια του παρελθόντος μου. Με έφερε από την πρώτη στιγμή απέναντι στον εαυτό μου για να σμιλεύσω και να ξεφλουδίσω τα στρώματα μου και να έρθω σε επαφή με το δικό μου μονοπάτι ψυχής. Την ίδια χρονιά, γνώρισα την Amar Dev Kaur Μαρίνα Κτίστη. Ένιωσα και νιώθω βαθιά μέσα μου, πως αυτή η υπέροχη Ύπαρξη, είναι το βάλσαμο και ο φάρος στις τρικυμίες της καρδιάς μου. Το 2013, γνώρισα την αγαπημένη μου δασκάλα Ρόζα Ποιμενίδου και εκεί άρχισε να ξεδιπλώνεται μπροστά μου ένα καινούριο πεδίο δυνατοτήτων, εμπειριών, ξεκλειδώματος και ανοίγματος. Εμβάθυνα στην πρακτική μου συστηματικά, παρακολουθώντας μαθήματα Hatha Yoga, Kundalini Yoga και ήμουν μέλος στη ομάδα διαλογισμού.

 • Το 2016, μυήθηκα στους δύο βαθμούς Αρχαγγελικού Reiki, στο «Αγγέλων Φως» μέσω της Μαρίας Χρυσάφη.
 • Το 2017-2018 μυήθηκα στους δύο βαθμούς του συστήματος Φυσικής Θεραπείας Usui Reiki και τον Μάρτιο 2021 προχώρησα στο πρώτο μέρος του τρίτου βαθμού, μέσω της Ρόζας Ποιμενίδου. Το Νοέμβριο του 2022, ολοκλήρωσα το δεύτερο μέρος του τρίτου βαθμού, προχωρώντας στο τελικό μου πτυχίο ως Reiki Master Teacher. Πλέον δημιουργώ καινούριες ομάδες θεραπευτών και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που είμαι μέρος της χρυσαφένιας αλυσίδας των διδασκαλιών.
 • Το δικό μου θεϊκό δώρο ξεκίνησε να αναδύεται από το 2018: η εκπαίδευση μου στο Kundalini Υoga Τeachers Training – Level 1, as taught by Yogi Bhajan στο Kundalini Yoga Center «Guru Ram Das Ashram» πραγματοποιήθηκε με τη δασκάλα μου Amar Dev Kaur Μαρίνα Κτίστη και άλλους αξιόλογους δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα Level 1 από το KRI και φέτος, το Μάη του 2022, προχώρησα στην πρώτη ενότητα του Level 2: Vitality & Stress. Στόχος μου είναι μέσα από αυτό το ιερό μονοπάτι αυτο-εξέλιξης να ολοκληρώσω και τις υπόλοιπες τέσσερις ενότητες.
 • Τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο του 2022, συμπλήρωσα 150 ώρες εκπαίδευσης στο Authentic Traditional Thai Yoga Massage με τη δασκάλα μου Μπέττυ Παπαδοπούλου και βιώνω με όλες μου τις αισθήσεις έναν νέο κόσμο θεραπείας, ανακούφισης και αναζωογόνησης να ξεδιπλώνεται μπροστά μου και να τον μοιράζω απλόχερα.
 • Τέλος, πριν 10 χρόνια, μπήκαν στη ζωή μου οι ημιπολύτιμοι λίθοι .. από τον Ιανουάριο του 2022 αποφάσισα να συνδεθώ μαζί τους ολοκληρωτικά και να δημιουργήσω φυλαχτά, jars με ημιπολύτιμους λίθους, βότανα και αιθέρια έλαια. Έχω παρακολουθήσει Βασικές και Προχωρημένες Διατάξεις Κρυσταλλοθεραπείας και τα Κρυσταλλικά Ελιξίρια με τη Δήμητρα Παράσχου.

Από τον Φεβρουάριο του 2020, διδάσκω Kundalini Yoga στη Navasana Yoga Shala, στην Αμφιάλη Κερατσινίου διαδικτυακά και δια ζώσης, καθώς και σε ιδιαίτερα μαθήματα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Είμαι πλημμυρισμένη από χαρά, αγάπη, φως, ευγνωμοσύνη, αφθονία και πληρότητα για όλα όσα προετοιμάζονται και υλοποιούνται. Μία από τις αποστολές της ζωής μου που μου έχει ανατεθεί από τ’ Ουράνια, είναι να μεταλαμπαδεύσω με αγάπη και ταπεινότητα τις γνώσεις μου στους συνανθρώπους μου σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

 

 

 

 

Χριστίνα Παπαμιχάλη Ardas Nam Kaur

Το μονοπάτι μου στον κόσμο του εσωτερισμού και της θεραπείας ξεκίνησε νωρίς – στην ηλικία των 14 – όπου βρέθηκα σε ένα πενθήμερο σεμινάριο Tai Chi.

Το ξύπνημα πριν την ανατολή του ήλιου, ο οποίος μας καλωσόριζε ενώ κάναμε διαλογισμό, το Tai Chi ανάμεσα στα δέντρα και η αίσθηση μιας ομάδας που αναρωτιέται, ψάχνει την αλήθεια, απαγγέλουν όλοι μαζί Mantras με μάγεψε και ήξερα από τότε πως ήθελα όλο αυτό το κομμάτι να είναι η ζωή μου.

 • Στην ηλικία των 16 ετών πήρα τον πρώτο βαθμό Reiki και ήλπιζα να ασχοληθώ με όσα αγαπώ! Η ζωή με πήγε αλλού, αλλά η αναζήτηση και οι θεραπείες έλειπαν από τη ζωή μου.
 • Από το 2014 έως το 2016 ασχολήθηκα με τον Σαμανισμό – την θεραπευτική μέθοδο των Ινδιάνων του Περού. Έκανα σεμινάρια με τους 4 βασικούς δασκάλους από το Περού που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να διδάξουν το Δεξί, Το Μεσαίο και το Αριστερό Μονοπάτι, τους Del Prado και τους Yabar και με τη δασκάλα μου Χρυσαυγή Νάσιου όπου διδάχθηκα το πρώτο μέρος του Θεραπευτικού Τροχού.
 • Το 2016, βρέθηκα στη Navasana, γνώρισα τη δασκάλα μου Ρόζα και μαζί της την μαγεία της Yoga. Πήρα ξανά τον πρώτο βαθμό Reiki το 2017 και τον δεύτερο βαθμό το 2019.

Σε ένα μάθημα Kundalini Goga άκουσα για πρώτη φορά ηχογραφημένο Gong. Μόλις τελείωσε το μάθημα, πήγα στη Ρόζα και της είπα: «Θέλω Gong!»

Λίγους μήνες αργότερα σε ένα φεστιβάλ της Kundalini Yoga στην Ελλάδα, άκουσα και live Gong και τότε βεβαιώθηκα πως ήθελα να ασχοληθώ περαιτέρω με τον ήχο.

 • Ήρθε μπροστά μου ένα σεμινάριο του Peter Hess για Ηχομασάζ και άδραξα την ευκαιρία! Μυήθηκα στο Peter Hess Sound Massage από τον Νικόλαο Αβραμίδη το 2018 και το 2019 (I & II ) πήρα τα singing bowls που γίνονται οι θεραπείες και το πολυπόθητο Gong κι εκεί συναντήθηκα με τον υπέροχο κόσμο του ήχου και της ηχοθεραπείας.

Έκτοτε εξελίσσομαι και εργάζομαι δίπλα στις δασκάλες Yoga της Navasana όπου κάνουμε Yoga Sound Therapy, καθώς και προσωπικές συνεδρίες. Πιστεύω πως όλοι είμαστε μαθητές και δάσκαλοι για όλους και είναι χαρά μου να περπατάω μαζί σας στο μονοπάτι της ζωής!

 

 

 

 

Χριστιάνα Παπαδοπούλου

Είμαι πτυχιούχος Φιλοσοφίας στο τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών και πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Επιπλέον είμαι απόφοιτη διπλώματος MSc στο Βέλγιο: «Εsthétique et philosophie de l’art» στην «Αισθητική και Φιλοσοφία της Τέχνης», στο Universite Catholique de Louvain.

 • Η σχέση μου με τη Yoga ξεκίνησε το 2014, όπου ξεκίνησα την πρακτική μου στη σχολή Navasana Yoga Amfiali Shala και γνώρισα τη δασκάλα μου Ρόζα Ποιμενίδου.
 • Έχω μυηθεί και στους τρεις βαθμούς του συστήματος Φυσικής Θεραπείας του Usui Reiki, μέσω της Ρόζας Ποιμενίδου και η πρακτική μου άσκηση έχει ξεκινήσει από το 2014 ως θεραπεύτρια.
 • Το 2017, αποφάσισα να παρακολουθήσω το εκπαιδευτικό Ashtanga Yoga Teacher Training Course 200 ωρών, Rishikesh στην Ινδία. Έκτοτε, διδάσκω σε ενήλικες, αλλά κυρίως σε παιδιά στη Navasana Yoga Shala στην Αμφιάλη Κερατσινίου και στο παρελθόν έχω διδάξει και στο Guru Ram Das Ashram στη Νέα Φιλαδέλφεια.
 • Είμαι Εμπνεύστρια, Εμψυχώτρια και Διοργανώτρια των παιδικών Workshop «YogaTales», συγγράφω παιδικά παραμύθια Yoga για παιδιά, όπου υπάρχει μια διαδραστική αφήγηση συνδυάζοντας Yoga και θεατρικό παιχνίδι παράλληλα.
 • Μία από τις μεγαλύτερες συνειδητοποιήσεις μου μέσω των σπουδών μου στην υποκριτική, είναι ότι ο ήχος της ανθρώπινης φωνής έχει σπουδαία επιρροή στην ανθρώπινη ψυχή. Η μαθητεία μου στην Ινδία, παρακολουθώντας το σεμινάριο «Φιλοσοφία και Ψυχολογία της Yoga», το 2020, δίπλα στον Sunil Sharma – ο οποίος είναι θεραπευτής, υπνοθεραπευτής, συμβουλευτικός ψυχολόγος και εκπαιδευτής δασκάλων Yoga – με επιβεβαίωσε εμπράκτως και με οδήγησε στα επόμενα ιερά μου βήματα.
 • Αφού ολοκλήρωσα το σεμινάριο αφήγησης, περιγραφής και υποκριτικής λόγου στην Ελλάδα, με τον Ακίνδυνο Γκίκα, ξεκίνησα να εμψυχώνω την όμορφη πρακτική βαθιάς χαλάρωσης που ονομάζεται Yoga Nidra και είμαι βαθιά ευγνώμων για όλα όσα διδάχτηκα στο σεμινάριο που παρακολούθησα «Yoga Nidra» με τον Sunil Sharma.

Το Όραμα μου είναι αέναο και γεμάτο αγάπη, γενναιοδωρία, τρυφερότητα και άπλετη δημιουργία. Έχω επιλέξει να συνδυάζω όλες τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου, προσφέροντάς τα, απλόχερα από καρδιάς.