Η Yin Yoga είναι μια ήπια και θεραπευτική μορφή γιόγκα κατά την οποία μπαίνουμε σε ήπιες θέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι θέσεις είναι στο πάτωμα, καθιστές, ύπτιες ή πρηνείς και παραμένουμε σε αυτές για χρόνο μεγαλύτερο από τον συνηθισμένο.

Με σύμμαχο την αναπνοή, το χρόνο και τη βαρύτητα, κρατάμε χαλαρούς τους μυς μας, στοχεύοντας η τάση και η ένταση που υφίσταται ο συνδετικός μας ιστός να αποσυμπιέσουν τις αρθρώσεις μας. Οι αρθρώσεις κινούνται σε όλο το εύρος της έκτασης τους, αυξάνοντας την ευελιξία μας και απελευθερώνοντας πόνους και ενεργειακά μπλοκαρίσματα.

Στις Yin πρακτικές της σχολής μας εστιάζουμε σε ώμους, ισχία και σπονδυλική στήλη. Τα οφέλη μια πρακτικής Yin Yoga, είναι:

  • η ενυδάτωση και η αποσυμπίεση των αρθρώσεων.
  • η αύξηση της ευελιξίας μας καθώς και η εσωτερική μας παρατήρηση.
  • βελτιώνει τον ύπνο.
  • μειώνει το στρες και αυξάνει την αντοχή.
  • ενεργοποιεί τους ενεργειακούς μεσημβρινούς επαναφέροντας τη ροή του Qi στο σώμα.
  • ελέγχει το θυμό και προάγει την ηρεμία.

Η Yin Yoga είναι ασφαλής και κατάλληλη για όλους. Για εκείνους που βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης από τραυματισμούς εφόσον ο γιατρός τους το επιτρέπει, για εκείνους που ακολουθούν απαιτητικές πρακτικές και προπονήσεις, για εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν από την αρχή τον εαυτό τους και τις δυνατότητές του. Είναι μία διαλογιστική προσέγγιση της πραγματικότητας μας Εδώ και Τώρα. Με ευγένεια, αποδοχή, καθαρό βλέμμα και αγάπη βιώνουμε τη μαγεία της Yin και τη σύνδεση μας με τις εσωτερικές μας ποιότητες, με τη Γη και όλα τα στοιχεία.

 

 

Στιγμές μας μέσα από τις πρακτικές μας σε συνδυασμό με Hχομασάζ και την αγαπημένη μας Chrisna Nada Brahma.