Διαλογισμός

Διαλογισμός είναι η διαδικασία ελέγχου και υπέρβασης των κυμάτων του νου, επιτρέποντας τη ροή της ακτινοβολίας της ψυχής.
Ο διαλογισμός είναι για όλους. Χρησιμοποιεί το εγγενές αυτό-αισθητηριακό σύστημα, τον νου και το σώμα. Μέσω της χρήσης εκλεπτυσμένων μοτίβων, ο διαλογισμός δημιουργεί μια επικοινωνία ανάμεσα σε εσάς και στο νους σας, και ανάμεσα στο νου και στο σώμα σας.

Οφέλη διαλογισμού:

 • Αναπτύσσει τον Ουδέτερο (Διαλογιστικό) Νου. Ένα διαρκές, συνεχές, νοσταλγικό δημιουργικό συναίσθημα, στο οποίο η ζωή βιώνεται σαν μια πνευματική ροή.
 • Αναπτύσσει τον μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου, που ελέγχει την προσωπικότητα.
 • Οι διαλογισμοί που χρησιμοποιούν mantra δουλεύουν επάνω στον ουρανίσκο, ο οποίος ελέγχει το αυτόνομο σύστημα και τις ενστικτώδεις αντιδράσεις που προέρχονται από τον παλαιό νου και τα μεταιχμιακά συστήματα.
 • Μας πηγαίνει από την πεπερασμένη στην Άπειρη αντίληψη της πραγματικότητας, συνδέοντάς μας με τη διαύγεια της ψυχής.
 • Προάγει μια αίσθηση ευημερίας, εσωτερικής γαλήνης, σταθερότητας και ηρεμίας.
 • Αναπτύσσει τη διαίσθηση.
 • Απαλλάσσει από αντιδράσεις και ασυνείδητες συνήθειες, υποσυνείδητους φόβους και μπλοκαρίσματα και χτίζει μια αυθόρμητη και διαισθητική σύνδεση με την ίδια τη συνειδητότητα.
 • Ενθαρρύνει την τελειοποίηση της μετάλλαξης του συναισθήματος σε αφοσίωση.
 • Προάγει τη διαύγεια του νου, τη διανοητική επίγνωση και την ικανότητα να είναι κανείς παρών.
 • Επιλύει και απομακρύνει θέματα που βρίσκονται στον πυρήνα των μοτίβων που προκαλούν στρες, ανασφάλεια και ανησυχία.
 • Μας φέρνει σε επαφή με αυτό που επιθυμεί πραγματικά η καρδιά μας και το βαθύτερο Είναι μας και το σημαντικότερο, μας ενδυναμώνει και μας καθοδηγεί σε δύσκολες περιόδους και προκλήσεις της ζωής μας!
 • Μας βοηθά να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε να είμαστε , να αγαπάμε με ανιδιοτέλεια, να συγχωρούμε και να νιώθουμε κάθε φορά απέραντη ευγνωμοσύνη για όλα έχουμε και όλα όσα είμαστε!
 • Μέσα από το διαλογισμό, κοιτάζεις βαθιά μέσα στον πυρήνα της ψυχής σου και ανακαλύπτεις όλο το δυναμικό σου.

Διαλογισμός είναι η τέχνη της απαλλαγής από τις συνήθειες, του εξαγνισμού του νου και της φροντίδας της καθημερινότητας.

Το συναίσθημα γίνεται αναστάτωση ή αφοσίωση. Η αναστάτωση γίνεται μοτίβο, το οποίο αποκαλείται αλλιώς συνήθεια. Πρώτα δημιουργούμε μια συνήθεια και μετά η συνήθεια μας διαμορφώνει.

Ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία στην οποία καθαρίζετε τον νου και απομακρύνετε παντελώς ένα σωρό σκέψεις στο υποσυνείδητο σας όπως: αρνητικές σκέψεις, σκουπίδια, φιλοδοξίες, γνωστές – άγνωστες σκέψεις που αιωρούνται σε μια αρνητική κατεύθυνση. Αφήστε απλά αυτές τις σκέψεις να περάσουν και να φύγουν, χωρίς να εισχωρούν και πραγματικά δεν θα σας ενοχλήσουν ξανά. Χρειάζονται περίπου 3 λεπτά για να έρθουν τέτοιου είδους σκέψεις, όμως εάν κινηθείτε σωματικά, ο νους ακινητοποιείται. Αυτό είναι το θεμέλιο ή η απαρχή του διαλογιστικού νου.

Το μόνο που χρειάζεται είναι καθίσετε σε ένα ευχάριστο, άνετο, αναπαυτικό χώρο και η στάση του σώματός σας να είναι ευθυτενής. Είναι αναγκαίο να συγκεντρωθείτε. Ο νους είναι αυτός που συγκεντρώνεται για εσάς. Είναι ο προσωπικός σας υπολογιστής και μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτόν και να τον αναπτύξετε Ο νους, σας έχει δοθεί ως εργαλείο. Δεν είναι αφέντης σας, σας δόθηκε για να σας υπηρετεί. Ο νους είναι πέρα από το Χρόνο και το Χώρο. Είναι τμήμα του Συμπαντικού Νου.

Είναι αμέτρητα τα οφέλη του διαλογισμού, είναι μια υπερβατική εμπειρία τόσο όμορφη και τόσο δυνατή που αξίζει να βιώσει ο καθένας από εμάς!

Στη Shala μας πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα ομαδικοί καθοδηγούμενοι διαλογισμοί, οι οποίοι εστιάζουν κάθε φορά σε κάποια θεματική ενότητα. Η προσέλευση είναι ανοιχτή και για τα μέλη της σχολής μας αλλά και για τα μη μέλη και το ποσό που συγκεντρώνουμε πηγαίνει σε φιλανθρωπικό σκοπό στο «Navasana Πλοίο Ανθρωπιστικής Αλληλεγγύης».Ένα μεγάλο ευχαριστώ και απεριόριστη ευγνωμοσύνη, προς όλους για τη στήριξη σας και την αγάπη σας στους συνανθρώπους μας.